27 Şubat 2017 Pazartesi

Etkili Bir Performans Görüşmesi için Yapılması Gerekenler



Hazırlıksız bir performans degerlendirme süreci hem yönetici, hem calisan acisindan stres kaynagina dönüşebiliyor. Dogru yapilan bir performans görüşmesi; astin gelisime acik ve güçlü yönlerini göstererek, üssü ile olan iliskisinin de kuvvetlenmesini sağlar.

Tabi bu  noktada yöneticinin geri bildirim verme, performans görüşmesi yapma konusunda bilgili olduğunu varsayıyoruz ki nice performans katliamlari da olmuyor degil bu yolda :)

Etkili bir performans görüşmesi yapmak icin hazirlikli olmak çok önemli. Bu noktada kişinin kendinde gözlemlediği güçlü ve gelisime acik yonlerini mutlaka belirlemesi gerekiyor. Yöneticinin zaman zaman verdigi geri  bildirimler varsa, onlarla ilgili neyi ne kadar degistirebildiği veya ilerletebildiği de bu noktada önemli.

 Hedeflerin neler? o hedeflere ulasabilmen icin üstünden hangi konularda yardim isteyebilirsin?  yani seni bir üst pozisyona getirebilecek yetkinlikler neler?
Bu konuda  İnsan kaynaklarindan da destek alabilirsin. Onlarda her pozisyon icin olmasi gereken yetkinliklerin  tarifleri bulunur tabiki :)) Bunlarin disinda; kariyer koclari, mentorlar, swot analizleri, değerlendirme sureclerinin sonucları falan hep yardımcı olabilecek yöntemler.

Tüm bunların  kisiliğine  değil, yaptiğin isle ilgili düşünce ve davranıslarına odaklı olduğunu unutmadan, "Bu is benin sorumluluğumda değil", "bunu nereden duydunuz"," yeterince zam almazsam ayrilacagım" gibi cümleler sadece profesyonel olmayan kisilerin sergileyecegi davranislar olarak akilda kalacaktır. İlk etapta asağidaki sorulara cevap bulabilmişsen, gelisim yolculuğuna da baslamışsın demektir.

  • Güçlü ve gelisime acik yönlerim neler?
  •  Benden beklenen şeyler neler?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder